Relatietwijfels, wil ik scheiden of toch doorgaan?

04-07-2018

Eva belt mij vlak voor haar vakantie. Ze zit er helemaal doorheen. “Het is alsof ik op een T-splitsing sta Wencke. Neem ik nu de afslag scheiden of toch doorgaan? Blijven kwakkelen is geen optie. Ik ben al heel lang niet meer happy in mijn relatie en kan mezelf niet zijn. Ik weet niet meer wat ik wil en ik voel me zo alleen! Maar die angst, angst om alleen verder te moeten gaan. Angst hoe het praktisch gezien verder moet. Ik zie er zo erg tegenop! Wanneer weet ik nou of ik er klaar voor ben? En hoe kom ik in godsnaam door de zomervakantie heen?”

Eva verlangt zo naar rust. Dat ze in de vakantie weer tijd heeft voor haarzelf, haar man en kinderen. De realiteit is dat ze niet lekker in haar vel zit waardoor ze niet kan genieten van het hier en nu. Ze irriteert zich kapot aan haar man Rob en ziet hun vakantie als laatste redmiddel voor haar relatie. Komt het wel goed…?

Herkenbaar? Ga jij ook zo de vakantie in? Of zie jij er als een berg tegenop omdat je diep van binnen eigenlijk het antwoord wel weet? Wees gerust, je bent niet de enige! Als scheidingscoach weet ik dat veel ouders met relatietwijfels hiermee worstelen. Diegenen met hoop denken dat de zomervakantie hét antwoord is op al hun relatieproblemen, zorgen en een betere toekomst. En voor diegenen die tegen de vooravond van de moeilijkste beslissing ooit staan wordt het een zomer van aanpassen, jezelf wegcijferen en vooral van uitstel. Wat denk jij als je dit leest. Wordt het een fijne vakantie?

Als jij je herkent in bovenstaand verhaal dan vraag je je wellicht af, hoe kom ik dan wel goed door de zomervakantie heen? Met deze 3 waardevolle tips help ik jou op weg om even niet bezig te hoeven zijn met het nemen van een besluit zodat je ondanks je zorgen toch meer kunt genieten van de vakantie én je gezin.

1.Laat het gepieker los en geniet
Stop met piekeren, dat heeft geen enkele zin. Besluiten worden niet met je hoofd genomen en zolang je daar nog veel zit, ben je er echt nog niet aan toe om een keuze te maken. Daarnaast zit het je in de weg als je juist wilt genieten en ontspannen tijdens de vakantie. Wees mild voor jezelf, je hebt het al zwaar genoeg! Probeer je aandacht te richten op wat er is in plaats van wat er niet is. Spreek met je zelf af dat je in de vakantie geen besluit hoeft te nemen over je relatie zodat er meer rust en ruimte ontstaat om te genieten van het hier en nu.

2.Wees realistisch, ga niet met te hoge verwachtingen de vakantie in
Veel ouders met relatiestress gaan op vakantie met de gedachte “ik geef het nog één kans”. Een kans op wat? Dat die ander weer de oude wordt? Dat hij in 3 weken tijd gaat veranderen? De kans is eerder groot dat je door het intensieve samenzijn alleen maar meer gaat irriteren aan elkaar. Statistieken laten niet voor niets een hoge piek aan scheidingsmeldingen zien na de zomer. De realiteit is dat je relatie de resterende 49 weken al niet goed is geweest. Dat los je niet op in één vakantie. Dus leg de lat laag en verwacht niet teveel zodat je vakantie alleen maar kan meevallen en zelfs fijn voor je kan zijn.

3.Geef jezelf tijd en aandacht kado
In plaats van richten op wat je niet meer wilt van die ander, kun je je beter focussen op wat je wel wilt. Neem tijd voor jezelf. Pak een boek, maak alleen een wandeling en zonder je af en toe even af van de rest. Neem de rust en ruimte die jij nodig hebt zodat je de ontspannen ouder en partner kunt zijn die je wenst voor je gezin. Alles wat je aandacht geeft groeit! Zo ook jouw groeiproces zodat je steeds beter gaat voelen welk besluit je hebt te nemen.

Ik ben heel benieuwd hoe je vakantie was en of je hebt kunnen genieten van je gezin. Twijfel je nog steeds of heb je de knoop inmiddels doorgehakt? En kun jij wel een buddy gebruiken in deze emotioneel moeilijke tijd? Bel of mail me gerust. Ik begeleid je graag op weg in het nemen van je keuze zodat je weer in alle rust verder kunt met je leven.

Wencke Slütter, Scheidingscoach
06-15228832 / www.stuurkracht.nl

Terug naar blog

Contact

Wencke Slütter

Stuurkracht Succesvol Scheiden
Stuurkracht Leren en Ontwikkelen

0615228832
wencke@stuurkracht.nl

Neem contact op

Benieuwd naar de eigen wijsheid van Wencke?

Schrijf je in en ontvang het gratis e-book “De juiste route naar een succesvolle scheiding”.

Inclusief gratis checklist Emotiewijzer Succesvol Scheiden!

Ja, ik krijg regelmatig jouw tips, blogs én ontvang het e-book gratis!

Stuur maar