Ervaringen

“Eindelijk weet ik hoe ik mij niet meer moet laten raken door mijn ex”

“Nieuwsgierig naar hoe andere ouders mij ervaren en beoordelen? Natuurlijk, dat zou ik ook zijn! Lees hoe andere ouders weer grip hebben gekregen op hun scheiding en vooral wat de methode Succesvol Scheiden hen heeft opgeleverd.”

Hellen, gescheiden moeder van 2 kinderen (6 en 10 jaar)

“Ik heb net een vechtscheiding achter de rug en ervaar nog steeds veel negatieve gevoelens als ik aan mijn ex-partner denk. Ik heb ondersteuning gezocht bij Wencke met de hulpvraag om de communicatie tussen hem en mij te verbeteren. In het werken met Wencke is mijn grootste inzicht de bewustwording geweest van hoe ik mij opstel, wanneer hij de kinderen bij me ophaalt of wanneer we contact hebben met elkaar. De overtuiging dat ik me telkens voorneem om hem neutraal als vader te benaderen werkt!  Vooral het besef dat ik diegene ben die initiatief moet nemen om de situatie te veranderen en dat ik diegene ben die verandering kan aanbrengen door mijn eigen aandeel te zien en te ervaren in de scheiding. Als ik dit eerder had ingezet dan was er denk ik geen vechtscheiding gekomen. Kenmerkend voor Wencke’s aanpak is dat ze goed kan spiegelen en vanuit de rust mij op een waarde-en oordeelvrije wijze confronteert. Haar eigen ervaringen als gescheiden moeder zijn ook zeer helpend geweest waardoor ik me gezien heb gevoeld in mijn worsteling en in wat ik kan bereiken”

Maarten, gescheiden vader van 1 kind (4 jaar)

“Tijdens en na de scheiding zat ik in een emotioneel moeilijke periode en overzag ik het niet meer. Mijn ex-partner bleef aanhoudend boos op mij en ik wist niet hoe ik de situatie kon veranderen. Van mijn omgeving kreeg ik de nodige steun maar kreeg niet de spiegel voorgehouden om echt verder te kunnen. Zelf zag ik niet in wat ik miste om anders om te gaan met mijn ex-partner. Ik durfde het ook niet en kwam maar niet los uit het verleden. Ik twijfelde enorm aan of ik het wel goed deed en leefde in een patroon waar ik niet uitkwam. Een patroon waarbij ik me vooral aanpas en niet aangeef wat ik nu wil en waar mijn grenzen liggen. Met mijn ex-partner heb ik gezocht naar een oplossing in de vorm van begeleiding om aan onze problemen te werken en daarmee is Wencke op ons pad gekomen. Met Wencke leerde ik het patroon van onze communicatie herkennen waardoor ik uit “de ring”kon stappen. Ik maakte een flinke persoonlijke ontwikkeling door en ben gedurende het traject sterker geworden. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik ben gaan inzien welke emoties bij haar en mij spelen om mij niet meer zo te laten raken door mijn ex-partner. Wencke laat me inzien wat ik doe in het contact met de ander maar het duurde even voordat ik het zelf ook zo voelde. Dat was nodig voor het inzicht. Nu zie ik in wat ik niet deed, voel ik wat ik wel kan en welke kant ik op wil om beter met het contact om te kunnen gaan. Nog steeds helpt Wencke mij om me nieuwe gedrag te toetsen. Het is moeilijk om oude patronen te doorbreken maar het is me gelukt. Iedere ouder in scheiding zou een coach zoals Wencke moeten hebben. Ze heeft een nuchtere en systematische kijk op relationele en interpersoonlijke verhoudingen. Wencke laat je zien waar je staat, wie je bent en wat je waard bent. En vooral wat je zelf kunt doen om verder te komen in je scheiding”

Petra, gescheiden moeder van 2 kinderen (7 en 9 jaar)

“Ik zit in een situatie waarin mijn ex erg boos is op mij over mijn beslissing om te gaan scheiden. De omgang met elkaar is vanaf dat moment een drama. We praten nauwelijks met elkaar en de overdrachten verlopen gespannen. Na herhaaldelijke pogingen van mijn kant om hem duidelijk te maken dat het zo niet langer kan, heb ik het bijltje er uiteindelijk bij neergelegd. Dit is niet wat ik wil voor mezelf of voor onze kinderen, maar ik zag geen uitweg meer om de situatie te verbeteren. Hierdoor werd ik ook boos, zakelijk en afstandelijk omdat ik geen begrip meer kon opbrengen voor zijn houding en gedrag naar mij toe. Ik wenste hem het liefste uit mijn leven…. Die gedachte zorgde voor een keerpunt. Het moet nu echt anders! Onder het mom van “ik heb niets te verliezen, het kan alleen maar beter worden”, heb ik hulp gezocht bij Wencke. Ik heb bij haar een coachingsprogramma gevolgd met de vraag hoe ik weer op een goede manier met mijn ex kan omgaan.
Wencke heeft mij de ogen geopend en inzicht gegeven in mijn eigen emoties over de scheiding en welke emoties en gedrag over mijn ex gaan. Ik zag het niet meer want ik was zo boos! Wat een verademing! Eindelijk weer houvast en grip op mijn behoeften in hoe ik wil dat hij met mij omgaat! Het coachingsprogramma heeft mij de overtuiging opgeleverd dat ik hem moet behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Ik heb namelijk alleen invloed op mijn eigen gedrag en als hij boos wil blijven dan is dat zijn keuze en zijn verantwoordelijkheid hoe hiermee om te gaan. Eindelijk kan ik het bij hem laten waardoor ik geen stress meer ervaar in hoe hij met mij omgaat”

Masja, gescheiden moeder van 2 dochters (9 en 12 jaar)

“De communicatie met mijn ex-partner verliep al lange tijd erg stroef. Ik besefte dat onze meiden en ik zelf daar erg last van hadden. Ik was toe aan een verandering want zo kon het niet langer. Uiteindelijk kwam ik bij Wencke terecht. De intake voelde goed maar ik had zeker nog wel mijn twijfels of we er samen in verder konden komen. In mijn beleving heb je er toch altijd 2 voor nodig.  In het traject met Wencke kreeg ik inzichten in wat ik zelf kon veranderen. Ik leerde dat het ook anders kon. Dat ik ook vast zat in bepaalde patronen. Ik leerde mijn manier van communicatie veranderen, de vraagstelling, meer een vragende vorm gaan hanteren om de ander uit te nodigen om mee te gaan denken, ik leerde om het soms even los te laten en er niet bovenop te zitten. Ook ging ik weer zien dat hij zijn rol als vader, weliswaar anders dan ik had bedacht, wel degelijk oppakte op het moment dat hij de kinderen wel had. Wencke laat je in de spiegel kijken en ze kan je anders leren om naar de situatie te kijken. Dat wil zeker niet zeggen dat je het er dan mee eens bent maar je leert het vanuit het perspectief van de ander te zien, daardoor snap je soms wat een ander doet. Naarmate ik veranderde, kwam er bij hem een kleine beweging los. Uiteindelijk ging hij mee in een 3-gesprek waarin hij eerst zelf ook nog een gesprek had met Wencke alleen.

Het traject heeft mij rust gebracht in het gezin. We kunnen weer aan de keukentafel zitten voor een overdracht als ouders. We zijn goed op weg waarbij ik me realiseer dat verandering ook tijd kost. Wencke beveel ik aan op het moment dat je er niet uitkomt met je ex-partner. Zij laat je beide kanten zien en ook weer even de werkelijkheid. Je raakt soms verstrikt in je eigen emoties waardoor je kijk op de realiteit vertroebelt raakt. Het wordt dan weer helder en van daaruit kan je weer het juiste pad volgen. Het traject is prettig verlopen, met respect naar alle partijen. Ze veroordeelt en beoordeelt niet maar laat je wel beiden kanten zien”

Contact

Wencke Slütter

Stuurkracht Succesvol Scheiden
Stuurkracht Leren en Ontwikkelen

0615228832
wencke@stuurkracht.nl

Neem contact op

Benieuwd naar de eigen wijsheid van Wencke?

Schrijf je in en ontvang het gratis e-book “De juiste route naar een succesvolle scheiding”.

Inclusief gratis checklist Emotiewijzer Succesvol Scheiden!

Ja, ik krijg regelmatig jouw tips, blogs én ontvang het e-book gratis!

Stuur maar