Blog

“Delen is het nieuwe vermenigvuldigen”

“Leren en ontwikkelen is mijn passie. Ik deel mijn kennis graag met jou. Kennis en ervaringen van anderen en die van mijzelf, waarbij ik een brug sla tussen praktijk en wetenschap. Kennis delen is het nieuwe vermenigvuldigen. Vermenigvuldig jij mee en heb je ideeën? Ik ben heel benieuwd en kijk uit naar jouw reactie. Hieronder mijn blogs. Veel leesplezier!”

5 belangrijke tips voor vaders om te voorkomen dat zij door hun ex buitenspel worden gezet

14-11-2018

Gescheiden vaders zijn in de minderheid. Ze vragen minder snel hulp als het contact met hun ex-partner slecht is, in tegenstelling tot moeders. En het meest verdrietige is dat gescheiden vaders vaak aan het kortste eind trekken als het gaat om de zorg van de kinderen waardoor ze niet of nauwelijks aanwezig zijn hun leven. Onbegrijpelijk als je nagaat dat talloze onderzoeken en artikelen juist uitwijzen dat vaders een heel erg belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Ze kunnen niet gemist worden.  In mijn praktijk hoor ik van vaders niets anders dan dat ze steeds door hun ex buitenspel worden gezet.

Relatietwijfels, wil ik scheiden of toch doorgaan?

04-07-2018

Eva belt mij vlak voor haar vakantie. Ze zit er helemaal doorheen. “Het is alsof ik op een T-splitsing sta Wencke. Neem ik nu de afslag scheiden of toch doorgaan? Blijven kwakkelen is geen optie. Ik ben al heel lang niet meer happy in mijn relatie en kan mezelf niet zijn. Ik weet niet meer wat ik wil en ik voel me zo alleen! Maar die angst, angst om alleen verder te moeten gaan. Angst hoe het praktisch gezien verder moet. Ik zie er zo erg tegenop! Wanneer weet ik nou of ik er klaar voor ben? En hoe kom ik in godsnaam door de zomervakantie heen?”

Ik wil zo graag een warme overdracht met mijn ex

12-05-2018

Ja dat wil ik zo graag. Samen met mijn ex aan de keukentafel zitten met een kop koffie of thee. Overleggen over wat onze kinderen van ons nodig hebben. Zonder spanningen en gedoe. Dat we samen vanuit rust en respect voor elkaar mooie momenten delen. Herinneringen koesteren, momenten van liefde voor elkaar als vader en moeder. Voor onze kinderen, die we met liefde hebben gemaakt.
Ik wil zo graag een warme overdracht. En vooral dat iedereen ZEN is met elkaar, ook met nieuwe partners. Dat we de verjaardagen van onze kinderen met z’n allen vieren als “one big family”. Dat iedereen de nieuwe situatie accepteert zoals die is. Een scheiding met een happy end, ze leven nog lang en gelukkig.

Voorkom een vechtscheiding door te dealen met je emoties

10-04-2018

Als het voor de relatietherapeut te laat is en voor de rechtbank te vroeg…

Ben jij gescheiden, of zit je er zelfs middenin, en worstel je ook zo met je emoties? Veel ouders die gaan scheiden hebben dat probleem. Met de beste intenties gaan ze vaak op zoek naar gratis informatie via internet. Diverse mediators, scheidingsmakelaars en advocaten vliegen hun om de oren. Allemaal met goed aanbod, met name gericht op het praktisch regelen van de scheiding. De praktijk is dat ouders deze professionals ook snel inschakelen. Hiermee denken ze de scheiding goed geregeld te hebben en vertrouwen ze erop dat ze niet in een vechtscheiding belanden. Wat ouders (en helaas ook veel professionals) vaak niet weten is dat juist de negatieve emoties en slechte communicatie een succesvolle scheiding in de weg staat.

Eerst jezelf, dan de kinderen.

12-02-2018

Met zo’n titel voor een blog haal ik natuurlijk een hoop op mijn hals. Want schrijven dat kinderen niet op de eerste plaats staan, maakt wel wat los in scheidingsland. En toch doe ik het. Waarom? Omdat het mij zo raakt dat eerst jezelf en dan de kinderen vaak verward wordt met eigenbelang. Een woord wat in de praktijk een eigen leven gaat leiden, een negatieve lading krijgt en vooral veroordeelt wordt. Maar zeg eens eerlijk? Zijn we tenslotte allemaal niet overtuigd van het feit dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen, wil je goed voor anderen kunnen zorgen?

Wordt het voor jou een gelukkig nieuwjaar?

02-01-2018

Vijf jaar geleden kon ik niet bedenken dat ik weer gelukkig zou worden. In die bewuste kerstvakantie hebben we de jongens (toen 3 en 6 jaar) vertelt dat papa en mama gaan scheiden. Ik voel meteen weer die knoop. Met STIP is dat het allermoeilijkste gesprek uit mijn leven geweest. Mijn oudste sloeg zijn handen tegen zijn oren alsof hij aanvoelde dat dit nieuws niet goed voor hem was. Na de “feestdagen” heeft hij het verdrietige nieuws op school verteld. Ik was erbij om er voor mijn mannetje te zijn. Voor hem een veilig moment, voor mij een nachtmerrie.

Emoties en scheiden…kan ik het wel alleen?

27-11-2017

Hoeveel ouders tijdens hun scheiding wel niet worstelen met hun emoties…onvoorstelbaar. Anders geformuleerd, het gevoel hebben in een emotionele achtbaan te zitten. Een achtbaan waarbij je de angst hebt er niet uit te komen, en zeker niet bij uit de bocht wilt vliegen. Het gevoel van controleverlies over de snelheid waarin alles plaatsvindt…dat je geen stuur ofwel grip meer ervaart over de rit en hoe jij uiteindelijk over de streep komt.

5 waardevolle tips om je ex ‘mee’ te laten werken..

10-09-2017

Een veel gehoorde kreet om mij heen is MIJN EX WERKT NIET MEE. Het liefste stel je het contact met je ex uit of ga je het zelfs uit de weg. Heb jij nou ook het gevoel dat je alles hebt geprobeerd, maar doet je ex juist precies het tegenovergestelde? Krijg je het gevoel dat jullie steeds meer tegenover elkaar gaan staan in plaats van naast elkaar? Dat spanning en conflicten steeds meer de boventoon gaan voeren?

Benieuwd naar de eigen wijsheid van Wencke?

Schrijf je in en ontvang het gratis e-book “De juiste route naar een succesvolle scheiding”.

Inclusief gratis checklist Emotiewijzer Succesvol Scheiden!

Ja, ik krijg regelmatig jouw tips, blogs én ontvang het e-book gratis!